پرونده فعالیت هفتگی بورس تهران امروز بسته شد. هفته ای پرتلاطم برای تالار شیشه ای که در نهایت با غلبه تقاضا بر عرضه ها، ختم به خیر شد. دماسنج بازار سهام پس از جهش های متوالی در ماه های اخیر، فاز استراحت را نیز در این مدت پشت سر گذاشت، تا به گفته بسیاری از کارشناسان آماده شروع یک فصل جدید با توجه به مولفه های مثبت کنونی شود.
شاخص کل بورس تهران دیروز افت ۷۲۲۱ واحدی (معادل حدود ۷/ ۳ درصد) شاخص کل را تجربه کرد و ضمن واگذاری ۷ کانال در ارتفاع ۱۸۸ هزار و ۲۵۹ واحدی قرار گرفت. این اصلاح قیمتی چندان دور از انتظار نبود و اتفاقا برای احیای بورس ضروری بود. هشدار تحلیلگران نسبت به رشد پرشتاب قیمت سهام در هفتههای اخیر، به خوبی موید این موضوع است.
سومین کانال ورود سرمایهگذاران به بازار سهام با تصویب و راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری «صندوق در صندوق» ایجاد شد. از این پس نقدینگیهای سرمایهگذاران نه تنها بهطور مستقیم از طریق خرید سهام و غیرمستقیم از طریق صندوقهای سرمایهگذاری، بلکه با گزینه صندوق در صندوق نیز قابلیت ورود به بازار سرمایه خواهند داشت.
پس از این که آمریکا و کانادا برای حفظ قرارداد سه جانبه نفتا توافق کردند، دلار کانادا، پزوی مکزیک، شاخصهای سهام آمریکا و بسیاری از بازارهای سهام جهان رشد کردند.
شاخص سهام با جهش ۱۵ درصدی هفته گذشته توانست رکوردهای تازهای را در تاریخ خود به ثبت برساند. از اواخر بهار و همزمان با افزایش نرخ دلار، بسیاری از تحلیلگران بر پتانسیلهای صعود بورس تهران تاکید داشتند، اما صعود دستهجمعی اخیر صنایع مختلف بورسی کارشناسان را نگران کرده است.
بورس تهران معاملات دیروز را با رشد بیش از ۶۰۱۷ واحدی (معادل بیش از ۴/ ۳ درصد) شاخص کل به پایان رساند. این جهش ۶ کاناله، شاخص سهام را در ارتفاع ۱۸۰ هزار و ۶۳۶ واحدی قرار داد تا سریال سقف شکنی این نماگر همچنان ادامه داشته باشد. بازدهی بورس تهران در هفته جاری از ۱۵ درصد نیز فراتر رفت.
در تناقض شدید با آنچه اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند،به نظر میرسد سرمایهگذاران تاثیر منفی جنگ تجاری بر بازارها را کمتر تلقی کردهاند؛بطوریکه سهام آسیا به دنبال رشد سهام جهانی، بالا رفت.
بورس اوراق بهادار تهران اولین روز از آخرین هفته کاری شهریور ماه را همراه با اختلال در هسته معاملات سپری کرد. در بازار دیروز معاملهگران در حالی فعالیت خود را شروع کردند که در بازار جهانی شامگاه جمعه قیمت انواع فلزات رنگین با کاهش مواجه شد. عقبنشینی بهای مس به رقم ۵هزار و ۹۰۵دلار، کاهش قیمت فلز روی به ۲هزار و ۳۰۹دلار و رسیدن قیمت سرب به ۲هزار و ۳۷دلار ...
معاملهگران خرد بازار سهام طی ۹روز کاری متوالی با خریدهای پرحجم خود توانستند خالص تغییر مالکیت را به سمت خود حفظ کنند. هر چند بورس در این ۹روز روند متوالی صعودی نداشت، اما از شنبه هفته گذشته جهشهای قابل توجهی توسط این نماگر ثبت شد. این افت و خیزها در نهایت جهش بیش از ۲۴هزار واحدی و ۲۵کانالشکنی را در کارنامه شاخص کل بورس ثبت کرد.
استفاده از هر راهکاری که منجر به کاهش هیجانات و رفتارهای غیر کارشناسی در بازار سرمایه شود، به رشد بلندمدت بازار کمک می کند. یکی از این ابزارها، مهار فشار تقاضا روی سهام بنگاه ها است که به ایجاد رشد پایدار بلندمدت برای آن شرکت منجر می شود و شرکت ها با نوسانات کوتاه مدت کمتری مواجه شوند.
شاخص کل فرابورس ایران که از ۱۵۷۹ واحدی در آخرین روز کاری هفته گذشته به قله تاریخی ۱۷۷۱ واحدی در پایان هفته جاری صعود کرد، بازدهی خود را از آغاز شهریورماه به ۱۴ درصد و از ابتدای سال به ۶۲ درصد رسانید.
روز گذشته شاخص کل فرابورس ایران با رشد ۷/ ۹ واحدی (معادل حدود ۶/ ۰ درصد) بر سطح ۱۶۹۶ واحد ایستاد. جهش نماگر بازار در دقایق ابتدایی معاملات دیروز، آن را از مرز سطح یک هزار و ۷۰۰ رد کرد. اما فشار فروش تعدادی از نمادهای زیرمجموعه گروه محصولات شیمیایی و فرآوردههای نفتی مانع از رشد بیشتر شاخص کل شد.
روز گذشته شاخص سهام با جهش ۴۷۶۴ واحدی در مرز سطح تاریخی ۱۴۷ هزار ایستاد. امیدواری به انعکاس اثر جهش دلار بر سودآوری شرکتها و متعادل شدن نسبی بازارهای ارز و سکه از مهمترین دلایل افزایش تقاضا در بورس تهران است. امری که با وجود عرضههای سنگین از سوی سهامداران عمده مانعی برابر رشد قیمتها نشد.
معاملات دیروز بورس تهران با جهش ۹/ ۱ درصدی شاخص کل به پایان رسید. بازگشت نسبی آرامش به بازار سکه و ارز در کنار جذابیت سهام گروههای مختلف به رشد شاخص کل دامن زد و رکورد جدیدی با فتح قله ۱۴۲ هزار واحدی به ثبت رسید. ارزش معاملات بورس در ادامه مسیر صعودی خود در معاملات دیروز به سطح ۷۸۸ میلیارد تومان رسید.